Hoitotyön tutkimussäätiö

Julkaisuvapaa tiedote (14.2.2017): Miten yhtenäisillä käytännöillä päästään tuloksiin?

Hoitokäytäntöjen yhtenäistäminen parhaaseen mahdolliseen tietoon perustuen on edellytys turvalliselle ja laadukkaalle hoidolle. Tällöin potilaat saavat parasta mahdollista hoitoa asuin- tai hoitopaikasta riippumatta.

Onnistumisen edellytyksenä on tiedon muuttaminen tavaksi toimia. Kuinka toimimme huomenna vaikuttavasti, ja mitkä ovat mittarimme, joilla onnistumistamme mitataan? Tässä työssä hoitotyön johtaja ja esimies ovat ratkaisevassa roolissa. Joka toinen vuosi järjestettävä III Terveysalan kansallinen näyttöön perustuvan toiminnan symposium tarjoaa vankkaa tietoa näyttöön perustuvan toiminnan johtamisesta, mittareista ja etenkin tuloksista 15.2.2017 Helsingissä Kalastajatorpalla.

Tämän kertaisessa symposiumissa painottuvat toiminnan tulokset. Tilaisuudessa kuullaan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan puheenvuoro: Miten SOTE-rakenteet varmistavat laadukkaan ja turvallisen hoidon? Vaikuttavuustiedolla johtamisesta kertoo yleislääketieteen professori, emeritus Olli-Pekka Ryynänen, Itä-Suomen yliopistosta. Toiminnan arvioinnista ja tuloksista potilaan näkökulmasta luennoi VTT, tutkija Päivi Rissanen, MTKL.  TtT, dosentti Kristiina Junttila, HUS, keskittyy esityksessään toiminnan laatuun, tuloksiin ja johtamiseen.

TtT Anne Korhonen, Hoitotyön tutkimussäätiöstä luennoi hyvien käytäntöjen kehittämisestä ja käytön varmistamisesta. Johda ihmistä! Organisaation psykologisesta pääomasta kertoo Senior Coach Makke Leppänen, Corendo Oy:stä.

Tilaisuuden järjestävät Hoitotyön tutkimussäätiö sr (Hotus) sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), pääyhteistyökumppanina toimii Sairaanhoitajaliiton koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca. Järjestäjät iloitsevat, että tilaisuus on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Tämä kertoo mielestämme näiden asioiden ajankohtaisuudesta ja tärkeydestä potilashoidon arjessa ja sen johtamisessa.

Lisätietoja asiasta antavat:

Tutkimusjohtaja Arja Holopainen, Hotus, puh. 044 549 0058 (arja.holopainen@hotus.fi) sekä hallintoylihoitaja Kaarina Torppa, HUS puh. 050 428 6875 (kaarina.torppa@hus.fi).

Sivua viimeksi päivitetty 17.1.2019

Ajankohtaista

Lasten kaltoinkohtelun tunnistaminen ja siihen puuttuminen - aiheeseen liittyvä video Norjasta sekä muistutus hoitosuosituksesta
Näyttöön perustuvan terveydenhuollon kehittämisohjelma (jatkuva haku)
Uusi näyttövinkki 1/2019 julkaistu: Sepelvaltimotautia sairastava mukaan oman hoitonsa suunnitteluun

Uutisarkisto »