Hoitotyön tutkimussäätiö

KUTSU: Uteliaille tutkijoille ja opiskelijoille miltä tahansa tieteenalalta - Science Hackathon invitation: Miten elintavat muuttuvat?

Mitä siitä seuraisi, jos kaikki söisivät terveellisesti, liikkuisivat ja nukkuisivat riittävästi?
Uudenvuodenlupausten hautajaiset? Koetun hyvinvoinnin ja onnellisuuden kasvu?

Let’s face it: Tottumusten muuttaminen on vaikeaa. Vaikka ihmisillä on yllin kyllin tietoa terveellisestä ruokavaliosta tai liikunnan ja riittävän unen merkityksestä, elintapoihin liittyvät kansantaudit yleistyvät. Muutosten toteuttaminen on vaikeaa.

HAE Hoitotyön tutkimussäätiön, Skhole Oy:n, Lapin AMKin ja Iris AI:n järjestämään Science Hackathoniin, eli Scithoniin, etsimään vaikuttavia menetelmiä, joilla elintapoihin vaikutetaan!

MITÄ: Scithon on 11 tunnin tutkimussprintti, jonka aikana tiimit hakevat vaikuttavia elintapaohjauksen menetelmiä käytettävissä olevan tutkimustiedon perusteella. Tiimit saavat käytettäväkseen keinoälyllä toimivan tutkimusassistentti Iris AI:n sekä muita tutkimustyökaluja. Voittajatiimi palkitaan 3000 euron ja kaksi seuraavaa 1000 euron rahapalkinnoilla. Kilpailuun voi hakea joko tiimin kanssa tai ilman. Mikäli haet henkilökohtaisella hakemuksella, kokoamme sinulle tiimin muiden hakijoiden joukosta.

TAVOITE: Kartoittaa ja nimetä vaikuttavat menetelmät ennaltaehkäisevään elintapojen muuttamiseen. Tiimit rakentavat päivän aikana tutkimuskartan olemassa olevan tutkimusaineiston perusteella ja tekevät yhteenvedon keskeisistä tuloksista.

KENELLE: Uteliaille tutkijoille ja opiskelijoille miltä tahansa tieteenalalta. Terveystiedon tai elintapojen tutkimuksen tuntemus ei ole edellytys hakemiselle. Päinvastoin: monitieteiseen ongelmaan etsitään osaamista monista eri taustoista.

MILLOIN: Scithon järjestetään 14.3. klo 9-20 Rovaniemellä, Lapin Ammattikorkeakoulun tiloissa.

HAKUOHJEET: Täytä Scithonin hakulomake täällä! Voit hakea mukaan tiimillä tai ilman.

Järjestäjät:

Iris AI on NASA:n tutkimuskeskuksesta ponnistanut startup, joka rakentaa keinoälyllä toimivaa tutkimusassistenttia. https://iris.ai/

Hoitotyön tutkimussäätiön tavoitteena on näyttöön perustuvan hoitotyön kehittäminen ja vakiinnuttaminen terveydenhuollossa. http://www.hotus.fi/

Skhole Oy on startup, jonka tavoite on viedä suomalainen terveydenhuollon koulutus palveluna maailmalle.
https://www.skhole.fi/

Lapin AMK on Suomen pohjoisin ammattikorkeakoulu, joka jalostaa muuttuvan toimintaympäristönsä vahvuuksista ja mahdollisuuksista osaamista ja kouluttaa muun muassa terveys-, sosiaali- ja liikunta-alan monipuolisia osaajia muuttuvan maailman tarpeisiin. http://www.lapinamk.fi/

Skhole on julkaissut tiedotteen 27.1.2017

Sivua viimeksi päivitetty 16.1.2019

Ajankohtaista

Lasten kaltoinkohtelun tunnistaminen ja siihen puuttuminen - aiheeseen liittyvä video Norjasta sekä muistutus hoitosuosituksesta
Näyttöön perustuvan terveydenhuollon kehittämisohjelma (jatkuva haku)
Uusi näyttövinkki 1/2019 julkaistu: Sepelvaltimotautia sairastava mukaan oman hoitonsa suunnitteluun

Uutisarkisto »