Hoitotyön tutkimussäätiö

SUMARI-ohjelmisto

JBI SUMARI: System for the Unified Management, Assessment and Review of Information

SUMARI-ohjelmisto on kehitetty järjestelmällisten katsausten laatimista varten. Ohjelman sisälle on rakennettu tiedon hankinnan, arvioinnin, analysoinnin ja synteesin prosessi, jonka avulla tutkijat voivat laatia järjestelmällisiä katsauksia. Ohjelma mahdollistaa sekä laadullisen että määrällisen aineiston tiivistämisen. Ohjelmisto koostuu katsausprosessin hallintaan tarkoitetusta CReMSistä sekä neljästä analyyttisestä moduulista: QARI, MAStARI, ACTUARI, NOTARI.

Ohjelmisto on vapaasti ladattavissa ja käytettävissä JBI:n sivuilta, mutta käyttäjätunnukset vaativat lisenssin. SUMARI kuuluu JBI:n ohjelmistoon Ovidissa ja on käytettävissä niissä organisaatioissa, joilla on lisenssi JBI:n materiaaliin. Tarkista ovatko JBI:n työkalut käytettävissä omassa organisaatiossasi!

Sumari ohjelmaan voi tutustua täältä (ohjelmaa uudistetaan)

JBI-katsauksen tekijäksi voi rekisteröityä, kun on suorittanut CSR-koulutuksen, jossa katsauksen laatija saa määräaikaiset tunnukset veloituksetta käyttöönsä.

JBI Comprehensive Review Management System (CReMS)

CReMS on tarkoitettu tutkijoille järjestelmällisten katsausten laatimista varten.  Sitä voidaan käyttää yksinään järjestelmällisten katsausten prosessin hallintaan tai yhdessä analyyttisten moduulien kanssa. Järjestelmällisten katsausten laatijat käyttävät CReMSiä protokollan laatimiseen, katsaukseen sisältyvän aineiston hallintaan sekä katsauksen laadintaan. Aineiston analyysi tapahtuu SUMARI:n analyyttisissä moduuleissa.

JBI Qualitative Assessment and Review Instrument (JBI QARI)

QARI on kehitetty järjestelmällisten katsausten laatijoille laadullisten tutkimusten hallinnointiin, arviointiin ja tiivistämiseen. 

 

JBI Meta Analysis of Statistics Assessment and Review Instrument (JBI MAStARI)

MAStARI on kehitetty järjestelmällisten katsausten laatijoille määrällisten tutkimusten hallinnointiin, arviointiin ja tiivistämiseen.

 

JBI Analysis of Cost, Technology and Utilisation Assessment and Review Instrument (JBI ACTUARI)

ACTUARI on kehitetty järjestelmällisten katsausten laatijoille taloudellisten arviointien hallinnointiin, arviointiin ja tiivistämiseen.

 

JBI Narrative, Opinion and Text Assessment and Review Instrument (JBI NOTARI)

NOTARI on kehitetty järjestelmällisten katsausten laatijoille asiantuntijoiden mielipiteiden sekä narratiivisten tekstien hallinnointiin, arviointiin ja tiivistämiseen.

 

 

Sivua viimeksi päivitetty 16.1.2019

Ajankohtaista

Lasten kaltoinkohtelun tunnistaminen ja siihen puuttuminen - aiheeseen liittyvä video Norjasta sekä muistutus hoitosuosituksesta
Näyttöön perustuvan terveydenhuollon kehittämisohjelma (jatkuva haku)
Uusi näyttövinkki 1/2019 julkaistu: Sepelvaltimotautia sairastava mukaan oman hoitonsa suunnitteluun

Uutisarkisto »