Hoitosuositukset

Hoitosuositukset ovat asiantuntijoiden laatimia tutkimusnäyttöön perustuvia suosituksia sosiaali- ja terveydenhuollossa käytettävien menetelmien vaikuttavuudesta, käyttökelpoisuudesta ja tarkoituksenmukaisuudesta sekä niiden merkityksellisyydestä hoitoa tarvitsevalle ja hänen läheisilleen.

Hoitosuositusten avulla pyritään parantamaan hoitotyön laatua ja yhtenäistämään perusteettomasti vaihtelevia käytäntöjä. Hoitosuosituksen käyttöönotto mahdollistaa inhimillisen, oikein ajoitetun, oikean ja vaikuttavan hoidon. Hoitosuosituksen käyttöönotto edellyttää konkreettisia toimintaohjeita ja vastuunjakoa.

Kansallisia näyttöön perustuvia hoitosuosituksia on julkaistu vuodesta 2008 lähtien. Vuodesta 2015 alkaen suositusten ulkoasua on uudistettu. Viimeisin uudistus on hoitosuositusten A5-kokoinen lyhennelmä. Osa näistä löytyy jatkossa painettuna versiona myös Fiocan verkkokaupasta, josta sen voi halutessaan ostaa. Tällä hetkellä sieltä löytyy Äkillisesti kuolleen henkilön läheisten tukeminen – Hoitosuosituksen lyhennelmä

Löydät julkaistut hoitosuositukset sivun linkeistä ja valmisteilla olevat suositukset täältä.

 

 

 

Tunnistatko tarpeen hoitosuositukselle? – ehdota aihetta

Oletko huomannut potilaan hoidossa toimintatapoja tai hoitokäytäntöjä, jotka vaihtelevat eri toimintayksiköiden tai työntekijöiden välillä?

Hoitotyön tutkimussäätiö koordinoi kansallisten hoitosuositusten laadintaa. Tarvitsemme apuasi tunnistamaan aiheita, joista tarvitaan hoitosuositus yhtenäistämään potilaan hoitoa. Ehdota aihetta Hotukselle alla olevalla lomakkeella. Voit tarkastaa aiemmin ehdotettuja aiheita täältä.

Ehdotukset

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.