Hoitotyön tutkimussäätiön ja Muistiliiton yhteisen Muistava-hankkeen työpajat ovat käynnistyneet: Terveisiä Turusta ensimmäisestä #Muistava-työpajasta! (07.02.2019 – 13:30)

Hoitotyön tutkimussäätiön ja Muistiliiton yhteisen Muistava-hankkeen työpajat ovat käynnistyneet: Terveisiä Turusta ensimmäisestä #Muistava-työpajasta!

Hankkeessa kehitetään valtakunnalliseen käyttöön tarkoitettu tukityökalu, joka auttaa muistisairasta henkilöä ilmaisemaan oman tahtonsa ja suunnittelemaan omaa tulevaa asuinmuotoaan silloin, kun hän siihen sairautensa puolesta vielä kykenee. Hotuksen tutkija, TtT, Heidi Parisod kertoo, että työkalua kehitetään yhdessä kaikkien tahojen kanssa.

#verkostoissaonvoimaa #muistava

Lyhyesti hankkeen taustaa: Hoitotyön tutkimussäätiö (Hotus) käynnisti vuonna 2018 yhteistyössä Muistiliiton kanssa kolmivuotisen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittaman Muistava-hankkeen (2018–2020).

Voit lukea lisää hankkeesta, jossa kehitetään keinoja, joiden avulla voidaan ottaa oikea-aikaisesti puheeksi muistisairaan kotoa muutto. Linkki 4.2.2019 Muistava-hankkeen tiedotteeseen