Hotuksella on valmisteilla Hotus-hoitosuositus® raskaana olevan ja synnyttäneen naisen liikuntaohjauksesta

Raskausaikana liikunta usein vähenee eikä liikunnan määrä synnytyksen jälkeenkään palaudu välttämättä suositusten tasolle. Raskaus ja synnytys muokkaa naisen kehoa, mikä vaikuttaa liikkumiseen ja liikuntaan eri tavoin. Hotus-hoitosuosituksessa pyritään löytämään vastauksia (= näyttöä) erilaisiin raskauden aikaisiin ja synnytyksen jälkeisiin kysymyksiin liikuntaan liittyen. Suosituksen painopistealueita ovat lantionpohjan toiminta, vatsalihasten erkauma sekä liikuntaa estävät ja edistävät tekijät. Hotus-hoitosuositus® toimii Liikunnan Käypä hoito -suosituksen ja UKK instituutin raskaana olevien ja synnyttäneiden liikuntasuositusten rinnalla keskittyen erityisesti liikunnan ohjauksen sisältöihin hoitotyön näkökulmasta.

Maailman fysioterapiapäivän (8.9.2021) tarkoituksena on tuoda esille fysioterapeuttien ammattitaitoa kehon liikkeen, liikkumisen ja fyysisen toimintakyvyn asiantuntijoina. Myös raskaana olevan ja synnyttäneen naisen liikuntaohjaus -hoitosuositusta toteutamme moniammatillisessa ryhmässä, johon tottakai kuuluu myös fysioterapeutteja! Kiitos asiantuntijuudestanne fysioterapeutit!

Suosituksen arvioitu valmistumisajankohta on kevään 2022 aikana. Työryhmän kokoonpanon ja muut valmisteilla olevat hoitosuositukset löydät täältä.

Seuraa ja tykkää meistä: