JBICCFIN: Terveiset CSR-koulutuksesta

Suomen JBI yhteistyökeskuksen järjestämä Comprehensive Systematic Review (CSR) -koulutus järjestetään ensi kertaa etäyhteyksien välityksellä. Tänä vuonna koulutukseen osallistuu 29 koulutettavaa ympäri Suomea. Kouluttajista ovat mukana Maria Kääriäinen, Ulla-Mari Kinnunen, Virpi Jylhä ja Annukka Tuomikoski. Koulutus toimii hienosti myös etäyhteydellä!

Järjestelmällisten katsausten tarkoituksena on tiivistää alkuperäistutkimusten näyttö kliinisen ja hallinnollisen päätöksenteon tueksi. Perinteisen vaikuttavuustiedon rinnalle tarvitaan myös laadullisista tutkimuksista tiivistettyä tietoa menetelmän käyttökelpoisuudesta, tarkoituksenmukaisuudesta ja merkityksellisyydestä.

Suomen JBI-keskuksen tehtävänä on laatia järjestelmällisiä katsauksia julkaistavaksi JBI Evidence Synthesis -lehdessä. JBI julkaisee korkealaatuisia järjestelmällisiä katsauksia, jotka on tehty JBI-ohjeistuksen mukaan ja ainakin yksi kirjoittajista on suorittanut CSR-koulutuksen. Meneillään oleva koulutus on viides Suomessa pidettävä CSR-koulutus.

Korkealaatuisia järjestelmällisiä katsauksia tarvitaan muun muassa hoitosuositusten ja Näyttövinkkien® perustaksi.

Hotus-hoitosuositukset löytyvät osoitteesta hotus.fi/hoitosuositukset ja Näyttövinkit® osoitteesta hotus.fi/nayttovinkit.

Seuraa ja tykkää meistä: