Muistava-hanke

Hotus toteuttaa yhteistyössä Muistiliiton kanssa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamaa Muistava-hanketta (2018–2020), jonka tavoitteena on edistää muistisairaan hyvän ja turvallisen hoidon toteutumista laatimalla muistisairaan asuinmuodon valintaa ja siihen liittyvien kysymysten puheeksi ottamista tukeva työkalu. Hankkeessa luodaan myös toimintamalli työkalun valtakunnalliseen käyttöönottoon.

LUE TÄÄLTÄ HANKKEEN AJANKOHTAISISTA KUULUMISISTA

MUISTAVA-TYÖKALU

Hankkeessa kehitettävän Muistava-työkalun on tarkoitus auttaa muistisairasta henkilöä ilmaisemaan oman tahtonsa ja suunnittelemaan omaa tulevaa asuinmuotoaan jo silloin, kun hän siihen sairautensa puolesta vielä kykenee. Työkalun on tarkoitus myös tarjoa tukea muuton puheeksi ottoon omaisille, läheisille ja muille muistisairaiden parissa toimiville.

 

Työkalua kehitetään yhdessä muistisairaiden, omaisten ja läheisten sekä muistisairaiden parissa toimivien kanssa. Tavoitteena on siten, että työkalu vastaa muistisairaiden arjen todellisia tarpeita ja tulee valtakunnalliseen käyttöön edistämään muistisairaiden oikeuksien toteutumista ja hyvän hoidon toteutumista.

UUTTA: Hankkeessa kehitetyt digitaaliset Muistava-työkalut ovat nyt koekäytössä ja ne löytyvät osoitteesta www.muistava.fi. Työkaluista voi antaa palautetta 31.8.2020 saakka tällä sähköisellä lomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/S/6F290E4D3A5CB7C2

 

OTA YHTEYTTÄ:

Tutkija Heidi Parisod
Puh: +358 44 529 0037
heidi.parisod(at)hotus.fi

Tutkija Hannele Siltanen
Puh: +358 50 527 7433
hannele.siltanen(at)hotus.fi