Muistava-hanke

Hotus toteutti yhteistyössä Muistiliiton kanssa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittaman Muistava-hankkeen (2018–2020), jonka tavoitteena oli edistää muistisairaan hyvän ja turvallisen hoidon toteutumista laatimalla muistisairaan asuinmuodon valintaa ja siihen liittyvien kysymysten puheeksi ottamista tukevia työkaluja. Hankkeessa luotiin myös toimintamalli työkalun valtakunnalliseen käyttöönottoon.

MUISTAVA-TYÖKALUT

Hankkeessa kehitettyjen Muistava-työkalujen on tarkoitus auttaa muistisairasta henkilöä ilmaisemaan oman tahtonsa ja suunnittelemaan omaa tulevaa asuinmuotoaan jo silloin, kun hän siihen sairautensa puolesta vielä kykenee. Työkalujen on tarkoitus myös tarjota tukea asumistilanteen puheeksi ottoon omaisille, läheisille ja muille muistisairaiden parissa toimiville.

Työkaluja kehitettiin yhdessä muistisairaiden, omaisten ja läheisten sekä muistisairaiden parissa toimivien kanssa. Tavoitteena on, että työkalut vastaavat muistisairaiden arjen todellisia tarpeita ja tulevat valtakunnalliseen käyttöön edistämään muistisairaiden oikeuksien toteutumista ja hyvän hoidon toteutumista.

Muistava-työkalut ovat saatavissa osoitteesta www.muistava.fi. 

 

HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI

Muistava -hanke on päättynyt ja järjestimme 3.12.2020 hankkeen päättymisen ja tulosten julkistamisen kunniaksi seminaarin. Seminaari järjestettiin koronaepidemian vuoksi etänä.

Seminaarissa saimme kuulla puheenvuoroja muistisairautta sairastavan asumisen suunnittelusta ja hankkeessa kehitetyistä Muistava-työkaluista. Päätösseminaarista julkaistiin tallenne, joka on katsottavissa Hotuksen YouTube-kanavalta tästä linkistä.