Muistava-hanke

Hotus toteuttaa yhteistyössä Muistiliiton kanssa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamaa Muistava-hanketta (2018–2020), jonka tavoitteena on edistää muistisairaan hyvän ja turvallisen hoidon toteutumista laatimalla muistisairaan asuinmuodon valintaa ja siihen liittyvien kysymysten puheeksi ottamista tukeva työkalu. Hankkeessa luodaan myös toimintamalli työkalun valtakunnalliseen käyttöönottoon.

LUE TÄÄLTÄ HANKKEEN AJANKOHTAISISTA KUULUMISISTA

MUISTAVA-TYÖKALUT

Hankkeessa kehitettyjen Muistava-työkalujen on tarkoitus auttaa muistisairasta henkilöä ilmaisemaan oman tahtonsa ja suunnittelemaan omaa tulevaa asuinmuotoaan jo silloin, kun hän siihen sairautensa puolesta vielä kykenee. Työkalun on tarkoitus myös tarjoa tukea asumistilanteen puheeksi ottoon omaisille, läheisille ja muille muistisairaiden parissa toimiville.

Työkaluja kehitettiin yhdessä muistisairaiden, omaisten ja läheisten sekä muistisairaiden parissa toimivien kanssa. Tavoitteena siten on, että työkalut vastaavat muistisairaiden arjen todellisia tarpeita ja tulevat valtakunnalliseen käyttöön edistämään muistisairaiden oikeuksien toteutumista ja hyvän hoidon toteutumista.

Muistava-työkalut ovat saatavissa osoitteesta www.muistava.fi. 

 

HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI 3.12.2020 KLO 13-15

Muistava -hanke on päättymässä ja järjestämme hankkeen päättymisen ja tulosten julkistamisen kunniaksi seminaarin torstaina 3.12.2020 klo 13-15. Seminaari järjestetään koronaepidemian vuoksi etänä.

Seminaarissa on luvassa puheenvuoroja muistisairautta sairastavan asumisen suunnittelusta ja hankkeessa kehitetyistä Muistava-työkaluista. Seminaari on tarkoitettu muistisairautta sairastaville, omaisille, läheisille, ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tarkempi ohjelma on nähtävissä täällä.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, voit ilmoittautua suoraan tästä Webropol-linkistä. Osallistumislinkki seminaariin lähetetään kaikille tilaisuuteen ilmoittaneille lähempänä tilaisuutta.

Päätösseminaarista julkaistaan myös tallenne, jota on mahdollista katsoa kullekin parhaiten sopivana ajankohtana (2 kk tilaisuudesta).

Tervetuloa mukaan!

OTA YHTEYTTÄ:

Tutkija Heidi Parisod
Puh: +358 44 529 0037
heidi.parisod(at)hotus.fi

Tutkija Hannele Siltanen
Puh: +358 50 527 7433
hannele.siltanen(at)hotus.fi